Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Συνολική διαγραφή χρέους με απόφαση του Ειρ.Βάμου Αποκορώνου

Τη συνολική (100%) διαγραφή του χρέους υπερχρεωμένης δανειολήπτριας, αποφάσισε με την υπ. αρ 4/2013 απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου Κρήτης.
    
Συγκεκριμένα και επί της ουσίας της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η δανειολήπτρια τυγχάνει να είναι μέλος, πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση, με την οποία δίνεται η πρέπουσα "ανάσα" για τους χειμαζόμενους από τη οικονομική κρίση δανειολήπτες.

Ειδικότερα, η δανειολήπτρια είναι έγγαμη, 68 ετών, μητέρα ενός ενηλίκου τέκνου, εργαζόταν ως κομμώτρια, αλλά λόγω σοβαρής ασθένειας ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί και σήμερα είναι συνταξιούχος γήρατος, από τον Ο.Α.Ε.Ε, με σύνταξη 515 ευρώ/μήνα που αποτελεί το μοναδικό της εισόδημα. Ο σύζυγός της είναι αγρότης, της ίδιας ηλικίας, με σχεδόν μηδενικό εισόδημα, ο οποίος έχει στην κυριότητα του μια οικία 97 τ.μ, στην οποία διαμένει με την σύζυγο του. Επίσης, έχουν στην κυριότητά τους κατά 50% έκαστος, ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το χρέος της δανειολήπτριας σε τέσσερις Τράπεζες, ανερχόταν σε 104.531,05 ευρώ και "κουρεύτηκε" από το Ειρηνοδικείο Βάμου, κατά 100%, οριστικά και χωρίς επαναπροσδιορισμό δίκης.
 Πηγή:http://www.lawnet.gr/news/sunoliki-diagrafi-xreous-me-apofasi-tou-eirbamou-apokoronou-30560.html