Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

                 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Στην απευκταία περίπτωση που εμπλακούμε σε αυτοκινητικό ατύχημα, πρώτα και κύρια, πρέπει να φανούμε στο μέτρο του δυνατού ψύχραιμοι. Επιβάλλεται να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας για να αντιμετωπίσουμε με ορθολογικό τρόπο μία κατάσταση, η οποία τις περισσότερες φορές είναι πρωτόγνωρη για μας και την οποία την στιγμή αυτή βιώνουμε πολύ έντονα. 
Σε περίπτωση δε τραυματισμού μας, πρέπει να είμαστε έτι περαιτέρω προσεκτικοί, στο μέτρο που δυνάμεθα και να προχωρήσουμε στις ενέργειες εκείνες, προκειμένου να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ενδεχόμενη αποζημίωση ή και χρηματική ικανοποίηση μας. 
Η πρώτη ενέργεια, στην οποία πρέπει να προβούμε αμέσως μετά την επέλευση του τροχαίου ατυχήματος, είναι η επικοινωνία με το Δικηγόρο μας, του οποίου οι συμβουλές θα χρησιμεύσουν σε κάθε περίπτωση. 
Ακολούθως, θα πρέπει να έλθουμε σε επικοινωνία με τον οδηγό του άλλου εμπλακέντος οχήματος, ώστε να σημειώσουμε τα στοιχεία του, όπως και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος αυτού μέσα από την άδεια κυκλοφορίας του (δεν είναι πάντα ο ίδιος), αλλά και την εταιρία που ασφαλίζεται το όχημα αυτό. 
Την ίδια στιγμή καταγράφουμε και τις πινακίδες του άλλου οχήματος. Φωτογραφίζουμε με το κινητό μας ή τη φωτογραφική μας μηχανή και τα δύο οχήματα στην ακριβή θέση που έχουν συγκρουστεί, αλλά φωτογραφίζουμε και τις υλικές ζημίες που έχουν υποστεί και τα δύο οχήματα. 
Αφού έχουμε πράξει τα ως άνω, καλούμε άμεσα την Τροχαία, ώστε να καταφθάσει για να επιληφθεί του συμβάντος, ακόμη και στην περίπτωση που ο οδηγός του άλλου εμπλακέντος οχήματος έχει εγκαταλείψει το σημείο και έχει εξαφανιστεί. Η Τροχαία θα πρέπει να καταγράψει το συμβάν στο Δελτίο Τροχαίου Ατυχήματος. Μάλιστα, τη στιγμή της καταγραφής του συμβάντος, πρέπει να βοηθήσουμε την Τροχαία στο μέτρο που θα μας ζητηθεί να ελέγξουμε ότι θα καταγραφεί το συμβάν ορθά, ήτοι τις κατευθύνσεις των οχημάτων, την τελική τους θέση, τις υλικές ζημίες κ.α. 
Πολύ σημαντικό στη διαδικασία αυτή, είναι ότι επιβάλλεται να δηλώσουμε παραχρήμα και τον ενδεχόμενο τραυματισμό μας, είτε αυτός είναι μικρός είτε είναι μεγάλος. 
Τέλος, άνευ υπάιτιας καθυστερήσεως, υποχρεούμεθα να δηλώσουμε το περιστατικό στην ασφαλιστική μας εταιρία, ώστε η τελευταία να γνωρίζει όλες τις συνθήκες του ατυχήματος, να καταχωρίσει το συμβάν και να πράξει αναλόγως της υπαιτιότητος ή μη του ασφαλισμένου σε αυτήν οχήματος.   - Για περισσότερες πληροφορίες στο: http://avlonitislaw.gr/